Sinterklaas toernooi

2011-11-25  Geslaagd Sinterklaastoernooi voor de jeugd bij Badmintonclub Nijkerk

Vrijdag 25 november organiseerde BC Nijkerk voor haar jeugd een sinterklaastoernooi.
Het sinterklaastoernooi wordt traditioneel gevierd als een handicaptoernooi. Badminton met hindernissen.
Op één baan werden lakens over het net gedaan zodat je de tegenstander niet of nauwelijks kan zien, maar hierdoor zie je de shuttle ook veel later aankomen.
Op een tweede baan werd zitbadminton gespeeld, op een derde baan werd met korte rackets gespeeld, op een vierde baan moest je met een ooglapje op spelen, waardoor je inzicht verstoord wordt en eigenlijk altijd naast de shuttle slaat, op een vijfde baan werd met een grote shuttle en grote rackets gespeeld.
Er wordt gehusseld waardoor groot en klein met elkaar spelen.
Tussen de wedstrijden door werd er volop gesnoept van de pepernoten die op de wedstrijdtafel lagen.
Na de gespeelde partijen kwam sinterklaas binnen met zijn knechten. De zwarte pieten maakten er een gezellige boel van en zelfs sinterklaas liet nog zien dat hij ook wel kan badmintonnen.
Na afloop deelden de pieten chocoladeletters voor alle kinderen uit en sinterklaas deelde de prijzen uit aan Iris en Glen die het toernooi gewonnen hadden.