okt 09

Mantelzorgwaardering gemeente Nijkerk 2017

Er zijn veel verschillende mantelzorgers, van jong tot oud. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Maar liefst 1 op de 3 mensen geeft mantelzorg. En 1 op de 10 mantelzorgers voelt zich zwaar belast. Partners, familieleden of vrienden die lange tijd intensief voor een naaste zorgen, komen daarom net als vorig  jaar in aanmerking voor de mantelzorgwaardering van de gemeente Nijkerk. “Met dit kleine gebaar van onze kant willen wij onze waardering en respect laten zien naar iedereen die klaar staat voor een ander. Wij vinden dat zij wel een opsteker verdienen”, aldus wethouder Marly Klein.

Waardering inzet mantelzorgers

Als blijk van waardering komen mantelzorgers in aanmerking voor een cadeaubon ter waarde van honderd euro. Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal criteria. De mantelzorger helpt minimaal 8 uur per week, 3 maanden lang iemand die zorg nodig heeft en in de gemeente Nijkerk woont. De mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen. Het waarderen van mantelzorgers bestaat uiteraard niet alleen uit het verstrekken van een jaarlijkse cadeaubon. Ook andere vormen van waardering, erkenning en ondersteuning zijn erg belangrijk.

Aanmelden tot 1 december 2016

Zorgt u voor iemand uit uw omgeving? Schroom dan niet u aan te melden. Ook u verdient een blijk van waardering voor alles wat u doet. Kent u een mantelzorger? Mogelijk kunt u hem of haar over de streep trekken, bijvoorbeeld door het aanmeldformulier alvast voor diegene in te vullen. De gemeente heeft Sigma gevraagd de aanvragen in behandeling te nemen en de bonnen uit te reiken. Op www.sigma-nijkerk.nl staat het aanmeldformulier. Ook is het formulier aan te vragen bij Sigma bij het Steunpunt Mantelzorg van Sigma via telefoonnummer (033) 247 48 30  Aanmelden kan tot 1 december.

Aanvraagformulier Mantelzorgwaardering 2017