BC Nijkerk biedt sterke tegenstand tegen koploper

maandag 22 november 2010 NIJKERK – Ondanks de afwezigheid van de 1e heer, de geblesseerde Wiesja van de Beek, speelde het 1e team van Badminton Club Nijkerk een prima wedstrijd tegen de koploper uit Culemborg. Zowel het herendubbel als het damesdubbel werden in 3 sets gewonnen.

Hierna waren de enkelspelen aan de beurt. John Ham moest nu noodgedwongen de 1e herenenkel spelen en hij begon voortvarend. Helaas kon hij dit niet doorzetten en verloor hij zijn partij in 2 sets. Daarna was het de beurt aan Caterina van Dunschoten. Zij had niet al teveel moeite met haar tegenstandster en won deze partij in 2 sets. Econ Los moest in zijn partij tegen een zeer ervaren heer en na een spannende partij moest hij hem toch in 3 sets als zijn meerdere erkennen.

Rosita Stolwijk won haar singel op karakter en na 2 spannende sets pakte ze de winst. Met een 4-2 voorsprong gingen de Nijkerkers het gemengd dubbel in. Helaas lukte het niet om 1 van de partijen te winnen. Het gemengddubbel van Econ en Caterina verloor in 3 sets en die van John en Rosita in 2 hele spannende sets. De eindstand kwam hiermee voor de vierde keer dit seizoen op 4-4.

BC Nijkerk staat op een stevige vierde plaats, 1 wedstrijdpunt achter de nummer 3. Aanstaande zondag staat de eerste returnwedstrijd op het programma. 9.30 uur spelen de Nijkerkse badmintonners in Arnhem tegen BC Gova.

Foto: Gemengd dubbel van Econ Los en Caterina van Dunschoten gemaakt door Geoffrey Philippi. Dit is overigens niet het reguliere gemengd dubbel, normaal speelt Caterina met Wiesja van de Beek. Wiesja speelde niet mee vanwege een kuitblessure, in de vorige competitiewedstrijd tegen BC de Lobbers, opgelopen.