BC Nijkerk gooit de remmen los!

zondag 31 januari 2010 NIJKERK – De Nijkerkerse badmintonners hebben de competitie waardig afgesloten door degradant Houten in eigen huis overtuigend te verslaan. De Houtenaren was er alles aan gelegen om degradatie te voorkomen en waren gebrand op een overwinning. De Nijkerkers waren echter met hele andere plannen naar Houten gekomen en gaven de thuisploeg geen enkele kans op lijfsbehoud.

Houten begon nog wel goed aan het herendubbel en wist de eerste set te winnen met 21-19. Daarna was het echter de beurt aan de Nijkerkse dubbelaars, John Ham en Wiesja van de Beek, om de partij naar zich toe te trekken (13-21 en 12-21). Caterina van Dunschoten en Rosita Stolwijk hadden ook drie sets nodig om het damesdubbel in winst om te zetten (14-21, 21-9 en 15-21).

In de eerste herenenkel van Wiesja waren wederom drie sets nodig om het volgende Nijkerkse punt binnen te slepen (17-21, 21-13 en 14-21). Catarina was duidelijk een maatje te groot voor haar tegenstandster in de eerste damesenkel. Met de duidelijke cijfers 14-21 en 14-21 was de tussenstand 4-0 in Nijkerks voordeel en was degradatie van Houten een feit. In de tweede herenenkel gooide John nog wat zout in de wonden door na een gelijkopgaande gewonnen eerste set ook de tweede set overtuigend te winnen (20-22 en 10-21).Rosita moest de tweede damesenkel aan Houten laten. Na een spannende tweede set waar een verlenging aan te pas moest komen wist Houten toch nog de eer te redden (21-16 en 23-21).

De gemengd dubbels waren spannende partijen. De Houtenaren waren vastbesloten om toch nog een paar punten binnen te halen. De Nijkerkse mixen trokken echter in beide gevallen aan het langste eind. Er moest weliswaar twee keer een beslissende derde set aan te pas komen. Beide partijen werden met een minimaal verschil (derde set 19-21) gewonnen.

BC Nijkerk heeft de competitie afgesloten op de 4e plaats. De Nijkerkers waren lang ongeslagen en hadden zonder het blessureleed wellicht mee kunnen doen voor de podiumplaatsen. Maar de competitie werd in elk geval met een goed gevoel afgesloten door de grootste overwinning van het seizoen voor het laatst te bewaren: 1-7.