BC Nijkerk nog altijd ongeslagen

maandag 11 oktober 2010 13:48 NIJKERK – De badmintonners van BC Nijkerk hebben zondag in Wijchen tegen Smashing met 5-3 gewonnen. De Nijkerkers staan nu derde op de ranglijst. Ondanks de lage klassering van Smashing werd het een lastige wedstrijd voor de Nijkerkers.

Smashing, een jong en talentvol team begon met winst in het herendubbel. Econ Los en John Ham wisten nog wel de eerste set binnen te halen maar dolven in de 2e en 3e set het onderspit. De Nijkerkse dames lieten er in hun dubbel geen twijfel over bestaan dat ze de betere waren en trokken de stand door een ruime overwinning weer gelijk.

Het eerste herenenkel van Wiesja van de Beek ging verloren, maar omdat Caterina van Dunschoten haar enkelspel overtuigend won stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Via het herenenkel van Econ Los kwamen de Nijkerkers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, hoewel de zege moeizaam tot stand kwam. Nadat Rosita Stolwijk haar partij in drie sets inleverde, stond er dus weer een gelijke stand op het bord.

In de gemengd dubbels konden de Nijkerkers uiteindelijk toch het verschil maken. Wiesja van de Beek en Caterina van Dunschoten stevenden op verlies af, maar zagen kans op het beslissende moment de wedstrijd te kantelen. John Ham en Rosita Stolwijk trokken de laatste partij overtuigend naar zich toe en beslisten de wedstrijd uiteindelijk in Nijkerks voordeel. BC Nijkerk staat nu op een gedeelde derde plaats met een kleine achterstand op de koplopers. Zondag neemt BC Nijkerk het om 13.15 uur op tegen Houten.