Drie wedstrijdpunten voor BC Nijkerk

Zondag 11 december 2011 Nijkerk

NIJKERK – De badmintonners van BC Nijkerk speelden afgelopen weekend tegen Culemborg BC. Vooraf de tegenstander waar mogelijk wat punten van gewonnen kon worden. De Nijkerkse dubbelaars John Ham en Econ Los kwamen op de beslissende momenten tekort waardoor de Culemborgers de overwinning in twee sets naar zich toe trokken (16-21, 13-21). Rosita Stolwijk en Marissa Meijer moesten in hun dubbel eveneens het onderspit delven. De dames van Culemborg waren te sterk(12-21, 14-21).

De eerste herenenkel viel eveneens ten prooi aan Culemborg.

De sterke heer van Culemborg hield Econ vrijwel constant onder druk en trok de partij overtuigend naar zich toe (11-21, 15-21). In de eerste damesenkel kwam het eerste Nijkerkse punt op het scorebord. Rosita moest de eerste set nog nipt aan haar tegenstandster laten maar wist de tweede en derde set binnen te slepen. In de derde set was het nog erg spannend, er moest een verlenging aan te pas komen. Na vier matchpoints voor Culemborg stelde Rosita het zwaarbevochten punt toch nog veilig. (19-21, 21-16, 22-20) In de tweede herenenkel wist Wiesja van de Beek de eerste set nog binnen te slepen maar kon hij het niveau niet vasthouden in de tweede en derde set (21-12, 13-21, 13-21). In de tweede damesenkel lukte het Marissa niet om het de Culemborgse dame echt moeilijk te maken (7-21, 13-21).

De Nijkerkse mixen waren goed op dreef. In de eerste mix moesten John en Rosita de eerste set nog aan Culemborg laten. In de tweede set pakte het beter uit voor de Nijkerkers er werden weinig fouten gemaakt in het hoge tempo. John en Rosita konden beiden het goede spel vasthouden en trokken de derde set en dus de partij overtuigend naar zich toe (15-21, 21-17, 21-10). De tweede Nijkerkse mix van Marissa en Wiesja begon sterk. De eerste set werd gewonnen door de tegenstander goed onder druk te zetten en ook op de beslissende momenten scherp te zijn. In de tweede set pasten de Culemborgers hun tactiek aan en werd het spel van de Nijkerkers wat wisselvalliger waardoor een derde set de beslissing moest brengen. Marissa en Wiesja anticipeerden in de derde set goed op de wijzigingen in de tactiek en maakten op de beslissende momenten geen fouten waardoor het derde punt voor de Nijkerkers op het scorebord verscheen (21-17, 10-21, 21-18) Eindstand BC Nijkerk-Culemborg BC 3-5.

Aanstaande vrijdag speelt BC Nijkerk in Baarn tegen Inside 82. De wedstrijd begint om 20 uur.