Opnieuw verlies voor BadmintonClub Nijkerk.

Zondag 25 september 2011 Nijkerk

De tweede badminton wedstrijd van het seizoen tegen BC Leerdam 1 heeft Nijkerk afgesloten met een 1-7 verlies. Beja van der Veer verving in de eerste thuiswedstrijd de geblesseerde Marissa Meijer.
Er werd gestart met het herendubbel van John Ham en Econ Los, die dit seizoen voor het eerst samen in actie kwamen. De eerste set begon direct met een hoog tempo, lange rally’s en met diverse toverballen van beide zijden. De tweede set was van wat mindere kwaliteit, maar in de derde set herpakten de Nijkerkers zich weer en het was weer eens erg spannend. Helaas voor Nijkerk ging deze naar Leerdam (22-20,11-21,18-21). In het damesdubbel gingen Rosita Stolwijk en Beja van der Veer nog voortvarend van start maar de tegenstandsters waren vooral in de tweede set een maat te groot (14-21,7-21). Econ Los kwam in de eerste heren enkel niet in zijn eigen spel. Dit vooral door het tactisch sterke spel van de tegenstander, opnieuw een wedstrijdpunt voor Leerdam (13-21,11-21). Rosita Stolwijk kreeg in de eerste damesenkel een pittige partij voor haar kiezen met wederom een fysiek en tactisch sterke tegenstander. Na een zinderende eerste set die nipt werd verloren, kwam de ommekeer in de tweede set die ruim werd gewonnen. Maar de tegenstander toonde veerkracht waardoor de derde set, net als in de eerste, een set werd waarin geen punt cadeau werd gegeven. Rosita kon de partij helaas net niet binnen halen (19-21,21-11,18-21). Wiesja van de Beek mocht zijn winst in de enkel van afgelopen week proberen te evenaren. Dit leek lange tijd te lukken tot het eind van de eerste set. De tegenstander veranderde van tactiek en het antwoord daarop kwam te laat. De partij werd verloren (17-21,8-21). Beja van der Veer is niet gewend dit niveau te spelen maar wist ondanks dat toch nog heel knap een flink aantal punten binnen te slepen (7-21,18-21). In het eerste gemengddubbel van John Ham en Rosita Stolwijk werd er behoudend gespeeld. De tegenstanders maakten nauwelijks fouten en pareerde bijna alle aanvallen. Door de tactiek hierop aan te passen verliep deze partij succesvol. Vooral in de tweede set ging het tempo omhoog en het eerste winstpunt van de dag was een feit (21-18,21-16). Het tweede gemengddubbel van Wiesja van de Beek en Beja van der Veer ging over en weer. In de tweede set werd de inzet beloond. Een tweede wedstrijdpunt leek nu mogelijk maar uiteindelijk trok Nijkerk aan het kortste einde. (9-21,21-11,13-21)

Aanstaande zondag speelt BC Nijkerk in en tegen Culemborg.