Badminton Club Nijkerk laat punten liggen

Zondag 7 oktober 2012 Nijkerk

Om aansluiting te vinden met de overige teams in de hoofdklasse moest er tegen Biddinghuizen punten worden binnengehaald. Met slechts 1 punt achterstand op de ranglijst konden bij winst goede zaken worden gedaan. Na een zwakke start in het herendubbel werd deze toch met winst afgesloten. De dames in het damesdubbel hadden het een stuk zwaarder, ondanks een goede eerste set moesten zij het afleggen tegen de goed spelende dames van Biddinghuizen. Ook de eerste herenenkel en eerste damesenkel werden verloren waardoor er tegen een 1-3 achterstand werd aangekeken. De tweede herenenkel en zwaarbevochten tweede damesenkel werden echter weer gewonnen (3-3). De eerste gemengd dubbel ging van start met lange rally’s in een hoog tempo, maar werd desondanks toch verloren. Ook de laatste gemengd dubbel ging verloren in 2 sets waardoor een 3-5 eindstand op de borden stond. Op de ranglijst wordt het gat met Biddinghuizen groter, maar door de 3 punten is het gat met Epe gedicht. In verband met de 64e editie van de Dutch Open badmintonkampioenschappen vind de volgende wedstrijd pas op 27 oktober plaats tegen Lelystad.