BC Nijkerk trekt een nieuwe trainer aan om de club een nieuwe impuls te geven.

Augustus 2012 Nijkerk BC Nijkerk heeft afgelopen jaren erg veel nadruk gelegd op het werven van nieuwe en het opnieuw verwelkomen van oud leden.

Om de leden zo goed mogelijk training te kunnen geven is onlangs Olaf Bijlsma aangesteld als trainer (in opleiding). Hij heeft als taak om in ieder geval de aankomende 2 jaar de club te ondersteunen en te zorgen voor nieuwe en gevarieerde trainingen. Olaf is afkomstig uit Nijkerk is een trouw lid van BCN. Hij is begonnen met badmintonnen toen hij 9 jaar was en is vele jaren met plezier en succes (competitie) lid geweest. Van 2005 tot 2012 heeft hij getraind en competitie gespeeld in Amsterdam bij Badminton Vereniging Slotermeer. Hier werd hij getraind door een bekende Nederlandse speler; Herman Leidelmeijer, een oud Olympisch en meervoudig Nederlands kampioen.

Olaf: “Ik heb voor BC Slotermeer 4de divisie gespeeld en was relatief vaak te vinden bij Slotermeer. Ik merkte dat het erg leuk is om door een professionele trainer getraind te worden. Door veel te observeren en mee te spelen met jongens die op het hoogste niveau spelen, heb ik veel geleerd over wat badminton nu eigenlijk inhoudt.

Het lijkt me een leuke uitdaging om andere mensen meer inzicht te geven in deze sport. Eén van de beste en belangrijkste punten is dat, wanneer je badminton een leuk spelletje vindt, je dit ook vast moet houden op de baan onder het spelen zelf. Hoe leuker jij het vindt hoe beter vaak het resultaat. Je moet er uiteraard hard voor werken maar dat hoort er natuurlijk bij.

Ik wil met de training in Nijkerk bereiken dat iedereen de mogelijkheid wordt geboden om het op zijn of haar niveau zo goed mogelijk te leren. Enkelen zullen doorstromen en ingedeeld worden in competitie teams en enkele zullen recreatief blijven spelen. Ik wil je nu al meegeven dat het erg belangrijk is om elke week naar de trainingen te komen. Het succes ligt dan ook altijd bij jezelf.”

Aankomende periodes zijn blokken ingedeeld waar je jezelf voor kunt inschrijven. Hier onder de volgende mogelijkheden:

1. Periode 1 op dinsdag 28 augustus t/m 31 december 2012 (recreanten, voorjaarcompetitie spelers). Tijd van 20.15 uur tot 21.15 uur.
  2. Periode (2) op dinsdag 8 januari t/m 5 februari 2013 ( recreanten). Tijd van 20.15 uur tot 21.15 uur.
  3. Periode (3) op dinsdag 5 februari t/m zomerstop 2013 (doorgroeiende recreanten/voorjaar en competitie teams). Tijd van 20.30 uur tot 21.30 uur.

De training zal bestaan uit een stukje conditie training en techniek.

Ook zal het seizoen geopend worden met 2 avonden conditie training. Het seizoen wordt afgesloten met een toernooi waar iedereen aan mee kan doen.

Mochten er nu nog vragen zijn of onduidelijkhedenstel ze dan gerust!

Je kunt je per email aanmelden bij Olaf olaf.bijlsma@live.nl en zo opgeven voor de training.

Graag even vermelden wat voor speler je bent om zo rekening te kunnen houden met indeling van de sterkte. Als je hierover twijfelt geen probleem, dan komt dat vanzelf goed.