Schade beperkt voor BC Nijkerk

Zondag 18 november 2012 Nijkerk

Deze wedstrijd was tegen de koploper BAN Hoogland, deze hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. De opgave was om het verlies beperkt te houden en misschien voor een stunt te kunnen zorgen. In de heren dubbel waren de heren goed op dreef. Na een matige eerste set werd de 2e en 3e set overtuigend gewonnen. Daarentegen werden de daaropvolgende 4 partijen weer in straight sets verloren. In de 2e herenenkel werd het tij gekeerd, in een afmattende partij bleef het tot het laatst toe spannend en werd met 2 punten verschil gewonnen. In de gemengd dubbels bestonden er nog mogelijkheden om punten te pakken. De eerste mix kwam nog het dichtst in de buurt en waar weer een 3 setter de beslissing gaf, alleen viel de partij nu met 2 punten verschil de verkeerde kant op. Een 2-6 nederlaag tot gevolg hebbende. Hoewel er verloren werd zijn er toch 2 punten binnen gehaald. Voor de ranglijst betekend het helaas dat Nijkerk toch gevaarlijk dicht bij de degradatiezone blijft. Om te kunnen handhaven in deze klasse moet er de komende wedstrijden toch meer gewonnen worden.

Volgende uitwedstrijd vind plaats tegen concurrent BC70 Veluwe in EPE